Nieuws – Boeren Hasseltstraat Stijlmeubelen Tilburg

Meubelzaak Boerenhasseltstraat gaat sluiten

‘Hier komen mensen voor wie meubels echt wat geld mogen kosten’

 

Na 86 jaar, waarvan 83 jaar in de Hasseltstraat, verdwijnt meubelwinkel Boeren. Eigenaar Leo Herbergs, die in 1979 als medewerker in de zaak kwam, en zijn vrouw Corina stoppen ermee. ,,Het is altijd mijn streven geweest om voor mezelf te beginnen.”

Leo Herbergs (64) weet het nog goed, hoe hij jaren geleden een bijzonder meubel inkocht. ,,Een wit bankstel, waar bloempatronen en dergelijke in verwerkt waren. Wat heb je nou toch gedaan Leo, zei mijn vrouw, die raak je aan de straatstenen niet kwijt. Dat was op een donderdag en ‘s avonds was het koopavond. Nog dezelfde dag had ik die bank verkocht”, zegt Herbergs. ,,Toen was het leuk thuiskomen, dat vergeet ik nooit meer.”

Want verkoper worden was dan ook wat hij al van jongs af wilde. ,,In die tijd kwam je nog bij het Arbeidsbureau terecht. Ik had de mavo gedaan en heb eerst bij een schoenenwinkel in de Juliana van Stolbergstraat en later de V&D gewerkt. Dat vond ik allebei niks en daarna ben ik na twee jaar bij woonwinkel Sparidans-Loos hier terecht gekomen”, zegt Herbergs.

Dat maakt dat de Tilburger inmiddels 44 jaar rondloopt in het pand aan de Hasseltstraat. ,,Ik verving oprichter Charles Boeren, wiens zonen Henk en Jan de zaak hadden overgenomen. Destijds hadden we ook nog bedden, tapijten en gordijnen. Na een klantonderzoek kozen we ervoor om te specialiseren en alleen nog meubels in het betere segment te verkopen. Dat is nog steeds zo. Hier komen mensen voor wie meubels echt wat geld mogen kosten.”

Want Boeren doet in stijlmeubelen. ,,Merken als Kessels, Toekomst, Lotus. We hebben bijna altijd met Nederlandse makers en bouwers gewerkt. Ik vind dat we onze eigen industrie moeten onderhouden en we hebben in Nederland gewoon een hele goede meubelindustrie. Dat is wat anders dan de eenheidskoek die je op de meubelboulevard ziet.”

Plezier genoeg gehad, maar toch sluit hij nu de deuren. Om meerdere redenen. ,,De straat heeft hiervoor een jaar open gelegen en we zijn al twee jaar aan het sukkelen met corona. Ik raak onderhand op leeftijd en door die omstandigheden begon het wat minder leuk te worden. Op een gegeven moment moet je een beslissing maken over tot wanneer je doorgaat. Vanaf de dag dat ik van school kwam, ben ik nog nooit een dag thuis geweest. Behalve toen ik drie keer een hernia had, want merk dat alleen een grote stoel sjouwen steeds meer moeite kost.”

Meubelzaak Boeren stopt per oktober, al heeft Herbergs nog een optie om de huur van het pand tot einde van het jaar door te zetten. Met de uitverkoop moet hij nu al beginnen. ,,Want als er nog een lockdown door corona komt, ben ik te laat met de leegverkoop.”

boeren_opheffingsuitverkoop_a2poster

Tweede kerstdag open vanaf 12.00 uur
Tweede paasdag open vanaf 12.00 uur

Al deze programma’s, kasten, tafels, salontafels en tv meubels zijn ook in maatwerk te leveren.
d.w.z : in de door jezelf gekozen afmeting, kleur , indeling en beslag.
Onze vertrouwde collectie meubelen zijn natuurlijk ook nog steeds te koop en hierin
zijn zowel standaard als maatwerk mogelijk.

Onze showroom is vernieuwd en wij verkopen nu ook verschillende eigentijdse houtprogramma’s !
In de kleuren, grijs-antraciet-cacao en blank !